Skip to main content

Een Alpha cursus in Houten met 100 deelnemers


  • Gepubliceerd op:
    20 juli 2023
Alpha 100

Een persoonlijke brief met een bierviltje, zo vlak voor de zomervakantie? Beetje gek? Misschien wel. Maar we willen je graag nu al vertellen over een mooi plan waarbij we jouw medewerking en gebed nodig hebben. Want we hebben een droom:

Een nieuwe Alpha cursus

Zondagavond 24 september willen we om 17.30 uur starten met ALPHA 100
Een Alpha cursus met 100 deelnemers!

Uit de startblokken

Dit lukt nooit, denk je misschien. Ja, het ís ook een gedurfde stap. We zetten hem in geloof. Houten verwelkomde onlangs de 50.000ste inwoner. Wij geloven dat iedereen in onze plaats een kans verdient om het goede nieuws te horen en te ontdekken. Zo hopen we dat deze cursus meewerkt om iedereen in Houten de kans geven om op een persoonlijke en gastvrije manier het goede nieuws van Jezus te leren kennen. Dát is vanzelfsprekend de focus. Daarom is een gezamenlijk team vanuit Het Kruispunt en De Lichtboog enthousiast met de voorbereidingen van deze Alpha100 gestart.

Bid en ... Schuif aan!

We hebben hierin een prachtige roeping en kans. Samen met jou willen we die droom een stap dichterbij brengen. Het brengt ons wel op de knieën. Bid jij ook mee? En wil je de komende weken nadenken of je zelf mee gaat doen? Misschien ken je iemand die je mee kan nemen? Die je hiervoor kan benaderen. Om samen mee te doen? Vandaar het bierviltje: denk erover na. 

Alpha

Alpha is – zoals je misschien al weet - een cursus van tien avonden en een weekend. Tijdens deze avonden ontdekken mensen op een vrijblijvende manier verschillende aspecten van het christelijk geloof. De ervaring leert, dat mensen die hieraan meedoen dit als iets positiefs ervaren. 92% van de deelnemers zien een positieve invloed op hun leven en geloof. Een groot deel van de mensen die naar Alpha komt, twijfelt over het geloof. Uit onderzoek blijkt, dat ruim de helft van de deelnemers Gods liefde heeft ervaren op Alpha.

Wat kan jij doen?

Allereerst vragen we jou om voor de cursus te bidden. Verder vragen we om Alpha mee te nemen in je gesprekken. Want erover praten helpt. Het helpt je eigen denkproces en het helpt om anderen te stimuleren om er ook voor te bidden en erover na te denken. Praat erover met God, al biddend kan hij je wellicht duidelijk maken wie je mee mag vragen.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je jezelf of iemand aanmelden? Kijk op de site: www.alpha100.nl 
Wil je wat weten of wil je misschien wel meedoen in het Team Alpha100 mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Artikel delen