Skip to main content

Thuisgevers Houten


  • Gepubliceerd op:
    11 juli 2023
Thuisgevers Houten

Namens Het Kruispunt heb ik sinds kort zitting in de Thuisgevers. Ik doe dit onder auspiciën van onze Diaconie. Thuisgevers is een interkerkelijk initiatief van de Houtense kerken en wil bewerkstelligen dat vluchtelingen in Houten zich sneller thuis voelen.

  • Dit kan door het aanbieden van opvang van statushouders in kerkelijke panden (zoals het onderbrengen van Syrische vluchtelingen in een pand van de katholieke kerk).
  • Ook worden vrijwilligers uit de geloofsgemeenschappen in Houten gezocht als maatje voor die statushouders. Er is al een aantal aan het werk.
  • Als Thuisgevers kijken we rond in onze achterban naar Inwoners die mee willen helpen door een paar maanden woonruimte beschikbaar te stellen.

Het landelijke initiatief “De Thuisgevers” is in oktober 2022 gestart door de Protestantse Kerk Nederland in de gemeente Kampen. Inmiddels zijn er op zo’n 150 plekken maatschappelijke initiatieven ontstaan, die dit concept hebben overgenomen. Sinds de start zijn in totaal duizenden nachten vrijgespeeld in asielzoekerscentra; statushouders konden daardoor eerder inburgeren in hun plaats van bestemming.
In Houten werken we samen met de Burgerlijke Gemeente (inburgering, huisvesting), Vluchtelingenwerk en Take care BnB. Verder zijn betrokken Woonin, het Wereldhuis en het DoorGeefluik.

Plekken & Maatjes

Wij zoeken Plekken en Maatjes! Wil je meehelpen? Meer informatie? Even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Koos Koster


Artikel delen