Skip to main content
 • NGK Het Kruispunt: Samenkomsten

  Samenkomsten

Onze kerkdiensten

Kerkdiensten van NGK Houten - Het Kruispunt

Kerkdiensten

Elke zondag zijn er twee kerkdiensten. De diensten beginnen om 10.00 uur en 16.30 uur. In onze kerkdiensten eren wij God om wie Hij is en wat Hij doet. Dit doen we door samen te zingen en te bidden. We lezen uit de bijbel en luisteren naar Gods woord. De diensten kun je ook thuis online meekijken.

Feestdagen en bijzondere dagen in de kerkdienst van NGK Houten - Het Kruispunt

Feestdagen en bijzondere dagen

Feestdagen zijn er om te vieren, ook in de kerk. We vieren verlossing, hoop en verwachting. Geloof speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven en werk. We staan daar in het bijzonder bij stil tijdens speciale kerkdiensten: Biddag en Dankdag. Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben op deze dagen een eigen samenkomst.

Kerkdiensten van NGK Houten - Het Kruispunt

Crèche

Tijdens de ochtenddienst zijn kinderen van 0 t/m 3 jaar van harte welkom in de crèche. Er zijn twee groepen: een babygroep (tot 2,5 jaar) en een peutergroep (tot 4 jaar).

Activiteiten voor kinderen tijdens de kerkdienst van NGK Houten - Het Kruispunt

Tijdens de kerkdienst

In de ochtenddienst is er aandacht voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In de dienst is er een kindermoment. Ook luisteren we naar een kinderlied. Na het kindermoment gaan de kinderen naar Kidspoint. Ze luisteren naar een Bijbelverhaal, zingen en bidden. Ook maken ze een knutselwerkje of doen een spel.

Muziek in de kerkdiensten van NGK Houten - Het Kruispunt

Muziek

In onze kerkdiensten neemt muziek een belangrijke plaats in. In de meeste diensten begeleidt de piano of het orgel de samenzang. Onze gemeente heeft ook een kerkorkest en kerkbands.

 • De Gittit
  De Gittit is een kerkorkest. Zij doen mee in bijzondere diensten.
 • Sprint
  Sprint is één van de bands van onze kerk. Naast Psalmen voor Nu spelen ze veel opwekking en gospel. Maar ook ‘oude’ psalmen en liederen.
 • Jerija
  Jerija is een jongerenband. Zij spelen opwekkingsliederen en veel Engelstalige gospel liederen.
Koffie, thee en ontmoeting na de kerkdienst van NGK Houten - Het Kruispunt

Na de dienst

Ontmoeten

Na elke ochtenddienst is iedereen van harte welkom om gezellig na te praten. En is er koffie, thee en limonade.

Persoonlijk gesprek en gebed

Ook is er ruimte voor een persoonlijk gesprek en gebed met een gemeentelid.

Overige samenkomsten

Muziek in de kerkdiensten van NGK Houten - Het Kruispunt

Reconnect avonden

God zoeken door middel van muziek, gebed en bemoediging

God heeft niet perse onze aanbidding nodig. Hij wordt omringd door engelen die Hem groot maken. Maar misschien hebben wij wel de aanbidding nodig om bij God te komen.
Merk je dat de connectie met God en geloofsgenoten vermindert? Kom dan naar de Reconnect aanbiddingsavonden om samen deze connectie te herstellen. Het is fijn om elkaar te ontmoeten. Samen zoeken we God door middel van muziek, gebed en bemoediging.
Door de lockdowns in coronatijd konden we als gemeente niet samen komen. Het gevoel van samen gemeente zijn en samen God ontmoeten werd gemist. Zo zijn de Reconnect avonden ontstaan. Met elkaar zingen, bidden en de bijbel opendoen. Daarnaast is er ook de ruimte om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

Vespers stiltemomenten in de kerk van NGK Houten - Het Kruispunt

Vespers

Een stil moment op weg naar een feestdag

In aanloop naar de feestdagen organiseren we vaak vespers. Dit zijn korte stiltevieringen, om bewuster naar de feestdagen toe te leven. Midden in de week met elkaar stilstaan, om de stem van God te horen. De tijd vullen we met gebed, muziek, Bijbellezing, een korte overdenking en stilte.

Vespers stiltemomenten in de kerk van NGK Houten - Het Kruispunt

Klodderdienst

Samen luisteren, zingen en knutselen

Voor kinderen op de basisschool organiseren we eens in de zoveel tijd een klodderdienst. Kinderen luisteren samen naar een verhaal, zingen en knutselen. Elke dienst staan we stil bij een thema. Of richten we ons op bijvoorbeeld Pasen en Kerst. Kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken. Zo hebben ze hun eigen bijeenkomst, vergelijkbaar met de clubs voor de iets oudere kinderen.