Skip to main content
  • NGK Het Kruispunt: Wat doen wij voor de samenleving

    Wat doen wij voor de samenleving

Vanuit onze gemeente zijn we betrokken bij diverse activiteiten in Houten.

Welkom aan de Aanschuiftafel

Aanschuiftafel

Elke 3e vrijdag van de maand is er de Aanschuiftafel. Mensen van binnen en buiten onze gemeente zijn welkom om mee te eten.

Creacafé in Het Kruispunt NGK Houten

Hobby en CreaCafé

Om de week op dinsdag is er de Hobby en Creacafé. Mensen van binnen en buiten de kerk zijn samen creatief bezig. En er is ook ruimte voor een goed gesprek.

Evangelisaties en moslims

Evangelisatie & moslims – Stichting UMA

UMA staat voor Utrechtse Missionaire Arbeid. De stichting is een initiatief van Gereformeerde Kerken in Utrecht. Het doel van de stichting is om het goede nieuws van Jezus Christus in Utrecht te verspreiden. Met name onder moslims. Stichting UMA werkt veel samen met Huis van Vrede, een kerk van en voor Kanaleneiland.

Houten ontmoet elkaar

Stichting Houten Ontmoet

Het doel van deze stichting is het bevorderen van het welzijn van de inwoners van Houten. En het doorbreken van sociaal isolement. Onder deze stichting vallen o.a. het Wereldhuis en het Doorgeefluik.

Stichting Present Houten

Stichting Present

Stichting Present verbindt mensen die praktische hulp nodig hebben en die hulp kunnen geven. Mensen, onder andere uit onze kerk, steken de handen uit de mouwen. Denk hierbij aan praktische hulp: schilderen, behangen, schoonmaken of een tuin opknappen. Maar ook aan een uitstapje maken met ouderen. Of een gezellige middag voor mensen met een beperking.